Vi består av 2 klasser med respektive 18 och 19 elever i varje klass. Våra fröknar heter Elisabet och Lina. Just nu är det mest Lina som skriver här i bloggen men vi ska snart få egna datorer och då är meningen att vi ska bli mer aktiva själva.

Vi bloggar för att nå ut utanför klassrummet. För att våra föräldrar och släktingar ska bli delaktiga i vårat lärande genom att vara ”riktiga mottagare” till det som vi producerar i skolan. Bloggen fungerar även som en informationskanal.

Vi bor på en ö som heter Tjörn. Längst ner på ön finns ett samhälle som heter Rönnäng och där ligger våran skola. Havet är vår granne.

Genom arbetet med bloggen vill vi lära eleverna att umgås på ett schysst sätt på nätet. Vi vill att de från tidig ålder ska bli varse om det faror och hot som kan finnas och hur de ska göra om de träffar på detta. Vad de kan göra och vem de kan vända sig till.

Arbetet med bloggen har lärt oss allt från hur man gör det, rent tekniskt, till hur man ska skriva när man svarar på en kommentar, beroende på vad man vill få fram.
Vi vill vinna för att vi kämpar så mycket med denna blogg. Vi vill vinna för att sätta lilla Rönnäng på kartan som ett ställe som också hänger med. Vi vill vinna för att vi tycker att vi är värda det 🙂

 

Vi tackar Pia Jedborg för den fina bilden på sjöbodarna.